Reset Password

Your search results

Šetnje i Turističke Ture

January 23, 2017 by Smeštaj Apartmani

Beograd turisticke tureApartmani Stil vam predstavlja listu korisnih informacija o najboljim turističkim turama i šetnjama u Beogradu!

Beograd turisticke ture – Besplatna pešačka tura

Započnite vašu šetnju Beogradom uz priče o Knezu Mihailu, Narodnom pozorištu i Narodnom muzeju. Obiđite zatim beogradsku boemsku četvrt, Dorćol, prođite ulicom Strahinjića Bana, do Beogradske tvrđave i uživajte u zanimljivim pričama profesionalnih vodiča o istoriji i kulturi našeg grada i zemlje. Posetite spomenik Pobednik, fotografišite se na platou sa pogledom na Novi Beograd i Zemun, u uživajte u panorami i prizoru beogradskih reka. Tura završava obilaskom Kosančićevog venca, Konaka knjeginje Ljubice, Saborne crkve u ulici Kralja Petra i najpoznatije kafane Znak pitanja.

Rezervacija nije potrebna, samo nam se pridružite!

Po principu bakšiša.

Belgrade walking tours – web site

Kontakt: +381 66 509 17 93

E-mail: belgradewalkingtours@yahoo.com

Beograd turisticke ture – Pešačka tura po centru Beograda

Upoznajte Beograd iz perspektive lokalnih vodiča zaljubljenih u svoj grad.

Na ovoj zabavnoj i interaktivnoj pešačkoj  turi saznaćete  zanimljive detalje o istoriji Beograda, umetnosti, kuhinji, noćnom zivotu, kao i karakteru i navikama Beogradjana . Naši harizmatični vodiči će vas zadiviti svojim znanjem i  željom da vam kroz lična iskustva i anegdote dočaraju duh Beograda i ukažu vam na sve ono što Beograd  čini posebnim.

Belgrade free tour – web site.

Kontakt: +38161/6197476

E-mail: belgradefreetour@gmail.com

Beograd turisticke ture – Tesla u Beogradu

Pre nego što je postigao najveću slavu, osam godina pošto se preselio u Novi svet, posle uspešnog predstavljanja svojih pronalazaka u Parizu i Londonu,. Njegova tridesetočasovna poseta prestonici mlade kraljevine Srbije dešava se u času kada je on na putu ka najvećoj slavi, a Beograd pred velikim promenama koje ga vode modernizaciji: elektrifikacijom, uvođenjem gradske železnice-tramvaja i gradnjom vodovoda. Tokom posete Tesla je boravio u Kapetan Mišinom zdanju sedištu Velike škole i Narodnog muzeja a posetio jeu Kraljevskom dvoru i mladog kralja Aleksandra Obrenovića. Posebno emotivni bili su njegov doček na železničkoj stanici i oproštaj na banketu koji je održan na Smutekovcu. Program koji evocira sećanje na ovu jedinstvenu posetu i vreme u kojem se ona desila završava se obilaskom Muzeja Nikole Tesle.

Beogradske šetnje – web site.

Kontakt: +38166/ 056906

E-mail: kontakt@beogradskesetnje.rs

Beograd turisticke ture – Slatki Beograd

U šetnji se saznaje deo društvene i kulturne istorije Beograda iz ugla gastronomskog nasleđa čiji se jedan deo degustira tokom šetnje. Program je zgotovljen za sva čula i dobro izbalansiran da se količina unetih kalorija utroši tokom šetnje.Otkriva se ko su bili prvi poslastičari u modernom Beogradu, gde su bile njihove poslastičarnice, kako su se oglašavali, koliko se šećera jelo i gde je bila prva fabrika, šta su bili omiljeni slatkiši, kako su nastale baklave, a kako čokolada, koja je prva srspka čokolada, kako je ratluk dobio ime i kako se pravi, kako nastaju šećerne bombone i kakosu dobile ime, gde se nalazi najstarija bombondžijska radnja u Beogradu, šta je to doldrma i kako se pravi, kako se konzumira slatko i kako su ga stranci greškom jeli, kako su nastale torte…

Beogradske šetnje – web site.

Kontakt: +38166/ 056906

E-mail: kontakt@beogradskesetnje.rs

Beograd turisticke ture – Razgledanje Beograda otvorenim autobusom

Turisti i Beograđani su u prilici da putem audio vodiča na osam svetskih jezika saznaju zanimljive informacije o srpskoj prestonici i njenoj bogatoj istoriji. Pored vožnje gradskim jezgrom.

Razgledanje grada se realizuje svakodnevno od 1.09.2016. , dok traje lepo vreme u 16č. Otvoreni autobus kreće sa Trga Nikole Pašića (turističko stajalište).

Cene razgledanja i izleta ostale su nepromenjene u odnosu na prethodnu godinu i iznose 600 dinara za odrasle, 400 dinara za decu do 14 godina, dok za grupne posete važi cena od 350 i 300 dinara, u zavisnosti od veličine grupe. Svi posetioci uz kupljenu kartu za bilo koji od dva programa Lastinog otvorenog autobusa ostvaruju pravo na 20 odsto popusta na ulaznice za Istorijski Muzej Srbije i Milošev konak, kao i pravo na besplatno krstarenje Dunavom i Savom, u organizaciji Jahting Kluba „Kej“.

Lasta, turistička agencija – web site.

Kontakt: +38111/ 2635622

Beograd turisticke ture – “Beograd, Vaš domaćin” autobuska tura

Tura „Beograd vaš domaćin“ je tura razgledanja grada iz otvorenog turističkog autobusa za panoramsko razgledanje grada, kapaciteta 90 mesta (60 na otvorenom i 30 u zatvorenom delu), opremljen audio-vodičem na pet jezika: srpski, engleski, francuski, nemački i ruski. Tura razgledanja grada otvorenim autobusom traje 70 minuta. Polasci su svakodnevno u 11h i 13h i sa Trga Nikole Pašića (ispred gradske Skupštine). Cena karata je 600 rsd za odrasle i 400 rsd za decu do 12 godina.

Minimalan broj putnika za realizaciju ture je 10.

Trasa turističkog autobusa: Bulevar Kralja Aleksandra (u zoni Pionirskog parka) – Kneza Miloša -Bulevar Kneza Aleksandra Karađorđevića – Dr. Milutina Ivkovića – Trg Oslobođenja – Autokomanda – Bulevar oslobođenja – Trg Slavija – Kralja Milana – Terazije – Kolarčeva – Trg Republike – Vasina – Uzun Mirkova – Tadeuša Košćuškog-Cara Dušana-Bulevar Vojvode Bojovića-Pariska-Kneza Sime Markovića-Pop Lukina-Brankov most – Bulevar Nikole Tesle – Ušće – Bulevar Mihaila Pupina – Brankov Most – Brankova -Prizrenska – Terazije – Bulevar Kralja Aleksandra (u zoni Pionirskog parka).

Obeležena stajališta – Muzej 25 maj – zadržavanje 2 min, Studentski Trg – zadržavanje 2 min , Uzun Mirkova kod Kralja Petra – zadržavanje 2 minuta.

BSTours – web site.

Kontakt: +38111/ 2635622

E-mail: bginfo.knezmihailova@tob.co.rs

Beograd turisticke ture – Viteški pohod srednjevekovnim bojnim brodom Svibor Slavjana

Viteški pohod beogradskim rekama srednjovekovnim bojnim brodom Svibor Slavjana, koji je sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja ostvario viteški pohod epskih razmera “hodenje iz ruske u srpsku zemlju” tokom 3 godine, preko 7 mora, 8 zemalja, prebrodivši više od 7000 kilometara u spomen na hiljadugodišnje veze između srpskog i ruskog naroda.

Svibor – web site.

Kontakt: +38165 370 3 370

E-mail: svibor@beotel.net

Beograd turisticke ture – Jahting klub Kej

Redovna krstarenja:

Iznenadite vaše voljene i ulepšajte im dan na jedinstven način.

Tokom plovne sezone svakog dana u nedelji organizujemo krstarenja Savom i Dunavom, u trajanju od devedeset minuta, uz prisustvo vodiča sa ponudom hrane i pića.

Dođite da uživate i da se opustite na rekama a tokom krstarenja imaćete prliku da se divite novim vizurama beogradskih obala.

Pored prijatne muzike koja će upotpuniti Vaše krstarenje brodom, čućete i brojne priče i legende o Beogradu, Dunavu i Savi, kao i poznatim ličnostima koji su istima plovili.

Opruštajuća atmosfera, prelepi prizori, prirodno okruženje i izvanredna gastronomska usluga učiniće Vaše krstarenje brodom nezaboravnim.

Maršuta:

Jahting klub “Kej” – Konjsko ostrvo – Ušće – deo ratnog ostrva – SC “25.maj” – Nebojšina kula –Kalemegdan – Pristanište – Brankov most – Jahting klub “Kej”.

Tokom plovidbe mogu se videti glavne znamenitosti grada Beograda kao što su:

Ratni brodovi, Srećna bova, panorama Zemuna, kula Gardoš, kula Nebojša, Crkva Ružica, Kalemegdan, Spomenik Pobedniku, Patrijaršija, beogradski mostovi, Pristanište, kupola hrama Svetog Save, brojni beogradski klubovi i restorani.

Svoje goste vodimo kod Srećne Bove, na ušće dve reke, Dunava i Save, gde uz muziku Betovena svi putnici ustaju kako bi zamislili i ispoštovali svoju želju. Postoje dva uslova za želju. Prvi je da zamisle jednu želju jer se pohlepnima želja ne ispunjava a drugi uslov je da bude realna jer nerealne želje stvaraju neurozu, i kao po predanju koje kaže: ko razdvoji dve reke razdvojiće i putnike od njihove želje.

Srećna bova je simbol grada Beograda. Nalazi se na prirodnom mestu spajanja Save i Dunava. Veruje se da parovi koji se venčaju na ovom svetom mestu punom energije spajanja i ljubavi, više se nikada neće rastaviti. Kao sto se dve reke ne mogu rastaviti, tako se ni mladenci ne mogu razdvojiti.

Jahting klub Kej – web site.

Kontakt: +38164/8251120

  • Apartmani u Beogradu